Om oss

Vi har uppfödning av hundar för jakt och utställning. Vi fick vårt kennelnamn registrerat i maj 2000.

Vi heter Lena och Bosse. Bosse är sedan många år tillbaka jägare, drevprovsdomare och viltspårprovsdomare. Lena är uppvuxen på landet med alla sorters djur och har alltid haft drömmen om att kunna ha ett flertal hundar och även föda upp hundar. Vi har idag strävhårig tax, hamiltonstövare, bayersk viltspårhund och jämthund.

Vi bor ute på landet 4,5 mil utanför Karlstad. Hit flyttade vi 1998, när vi äntligen efter flera års sökande hittade drömstället, saken blev ju inte sämre av att vi senare kunde köpa in stamfastigheten med både ekonomibyggnader, jord och skog. Nu har drömmen äntligen blivit verklighet, gården finns här och kennelnamn har vi fått, nu har vi också haft våra första valpkullar, så nu är uppfödningen igång.

Målet

Målet med vår uppfödning är att få fram jakthundar som jagar bra, har en sund och trevlig mentalitet samt en bra exteriör.

Vi föder upp valpkullarna i hemmet, vilket innebär att de övriga hundarna också är med och fostrar valparna, och eftersom vi har skogen alldeles inpå knuten, så får valparna från det de är små följa med på skogspromenader, vilket är utvecklande både för kropp och själ (även hos hundarna).